Kink FM op weg naar 2000

Nederland's enige alternatieve muziekzender Kink FM brengt een programmering waarbij de kritische luisteraar zich kan verheugen op een goeddeels non-stop dagprogrammering, aangevuld met stomende, vanaf nu geheel gepresenteerde avondprogramma's.

Op zaterdag introduceert Kink FM Alternative Eighties. Van 15 tot 18 uur een klinkend eerbetoon aan het afgelopen decennium. Verwacht geen Mel & Kim of Bon Jovi, en godzijdank heeft Kink nog altijd geen CD's van Phil Collins in de kast staan. Wel van The Smiths. Hüsker Dü. The Jam, Blondie, Depeche Mode en The The. Of van Japan, P.I.L., Bronski Beat.... Dan, om 18 uur, de single-shitlist van Nederland, de Outlaw 41, maar dan in de non-stop versie. Handig voor de hometapers. Tot slot om 21 uur, Everything Zen, Kink FM op zijn Japans.

De zondag begint met Karel Oosterhuis, een programma dat katers doet vervagen. Om 15 uur presenteert The Alternative Sonic, drie uur lang de nieuwste albums, door Sjoerd Marbus voorzien van snedig commentaar. In Kink TRX staat wekelijks één recent verschenen album centraal. Elke zondag van 18 tot 19 uur. En dan is het tijd voor The Walkman Hour, muziek met een thema, non-stop, en.... het past precies op 1 cassette van 60 minuten. Dat je het weet. Vervolgd door Kinky Classix en The Trip om 22.00 uur, waarna om 23 uur is het dan tijd voor Oldskool, een uur gevuld met dope beats uit het verleden. Zapp, Funkadelic, James Brown, Bootsy Collins, Fatback. Oldskool forever of te wel, Retreat 2 the beat.

De maandagavond van Kink FM vangt om 18 uur aan met de Outlaw 41, de single-lijst met daarin de 41 beste nummers van het moment. De paria's van de pop, van de nummer 40 tot aan de nummer 0, aan elkaar gepraat door Arjen Grolleman. Om 21 uur is het dan tijd voor de immer ranzige Dr. Ska; deze schier onbetrouwbare esculaap legt wekelijks zijn stethoscoop te luister om de lome hartslag van ska, reggae en dub te registreren. Om 22 uur presenteert Lenneke het programma Witlof, waarop rebelse trefwoorden als punk, skate en hardcore van toepassing zijn. Eat that.

Dinsdagavond: om 18 uur het Avondland, progressieve radio wordt opnieuw gedefiniëerd. Vanaf 21 uur presenteert journalistiek multitalent Gert Jonkers Bladio, een programma dat sterke overeenkomsten vertoont met het tijdschrift Blvd. Bladio behelst de link tussen disco, britpop, de telefoon en Gert zelf. Om 22 uur is het woord aan Helmut Boeijen in Het Clubcircuit. Tot de klok van 12 neemt hij je mee langs de Nederlandse podia. Tevens word je getrakteerd op diverse interviews en een fikse dosis live-muziek.

De woensdagavond gaat weer om 18 uur van start met het Avondland, om 21 uur gevolgd door X-Rated, gepresenteerd door de als alchemist vermomde Arjen Grolleman; met in het eerste uur experimenten in moderne dans, in het tweede uur uitgebreid aandacht voor al dan niet nieuwe electro, gothic, wave en industrial, en in het laatste uur heerst duisternis alom, want dan betreedt X-Rated het land van zwaarmoedige orgels, duistere drones, dode dichters en loodzware avantgarde. Zet een kaars voor je raam vannacht.

Het donderdagAvondland is vanaf 18 uur weer verstrooiend en zo nu en dan grensoverschrijdend, om na negenen plaats te maken voor Boom Bap Radio. Live vanuit de Fat Beats basement in het hart van Amsterdam brengen Wix, SP en Edzon de coolste hiphop-beats. Yo. Om 23 uur is het dan tijd voor Mission DJAX. Gepresenteerd en samengesteld door de in het dans-circuit alom gerespekteerde DJ MISS DJAX.

Op vrijdag: het vrijdagAvondland, met Sjoerd Marbus. Om 21 uur is het wekelijks tijd voor de hardste uurtjes van de Nederlandse radio: 120 Watt. Metal Mike praat je bij over de nieuwste releases op het gebied van metal en hardcore.

Kink FM The Alternative heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het enige toonaangevende radiostation op het gebied van alternatieve muziek, en is van plan die koppositie in 1999 te verstevigen. Met een nieuwe programmering, maar ook met een behoorlijke hoeveelheid live-concerten én -evenementen. Hoe klonk 1998 ook al weer op Kink? Waldrock, Dynamo, Metropolis, Lowlands, live-concerten van zowel bekende als -vooralsnog- onbekende bands.....

Kink FM brengt jou naar 2000 en hoe het daar zal zijn?
Vul zelf maar in. Wij verzorgen de soundtrack.

Kink FM is te ontvangen via alle kabelnetten van Nederland. Voor informatie over frequenties, bel 0900-3001900 (60 c/pm) . Kink op teletekst: Veronica Text pagina 390.